Arcul de Triumf se află în nordul Bucureștiului, într-una dintre cele mai aglomerate intersecții ale capitalei, marcând un punct de referință crucial între străzile Soseaua Kiseleff, Bulevardul Constantin Prezan, Alexandru Constantinescu și Alexandru Averescu.

Construit în conformitate cu planurile lui Petre Antonescu, după un model francez, Arcul de Triumf a fost comandat de Napoleon Bonaparte. Acest monument este o icoană istorică care, din păcate, este adesea trecută cu vederea de către trecători, fiind perceput mai mult ca un obiect de decor în peisajul urban.

De fapt, Arcul de Triumf are o semnificație profundă în istoria României, reprezentând victoria țării în timpul Primului Război Mondial. De-a lungul anilor, s-a aliniat cu celelalte monumente istorice ce slăvesc eroii și jertfele României în trecut. În fiecare an, pe 1 decembrie, ziua națională a României, acest monument reprezintă un loc de întâlnire și omagiu pentru cei căzuți în lupta pentru libertatea țării.

Este important de menționat că, la Arcul de Triumf, vizitatorii pot urca pe scările interioare și pot admira o panoramă spectaculoasă asupra orașului, în special cu ocazia Zilei Naționale. De asemenea, interiorul acestui arc găzduiește un muzeu istoric cu expoziții relevante pentru istoria României.

Triumph Arch
Arcul de Triumf

Istoria construirii Arcului de Triumf din București ne dezvăluie faptul că a fost ridicat în perioada 1921-1922, sub comanda regelui Ferdinand. Deși construcția a fost rapidă, finisajele exterioare au fost realizate din ipsos, ceea ce a dus la deteriorarea basoreliefurilor exterioare. Astfel, până în 1930, Arcul a devenit o construcție care nu făcea cinste conducerii de atunci și arhitecturii Bucureștiului interbelic, fiind perceput ca o imitație modestă a celebrului Arc de Triumf din Paris.

În 1932, opinia publică s-a unit în sprijinul reconstrucției monumentului, opunându-se demolării acestuia, așa cum fusese propus de liderii societății românești. Reconstrucția a fost finalizată în 1936, cu o arhitectură exterioară mult mai solidă, și acest an a devenit oficial anul finalizării lucrărilor la Arcul de Triumf. Astfel, monumentul continuă să fie un simbol al istoriei și rezistenței României, marcând un loc de referință în inima orașului București.

Arcul de Triumf, unul dintre cele mai emblematice monumente ale României, vă așteaptă cu porțile deschise în fiecare weekend, începând cu data de 10 iunie 2023 și până pe 29 octombrie 2023. Aveți ocazia să descoperiți și să trăiți experiența unică pe care o oferă Arcul de Triumf în această perioadă. Programul de vizitare este între orele 14:00 și 21:00, astfel că puteți explora și admira frumusețea acestui monument într-un cadru special.

Arcul de Triumf reprezintă o mărturie a trecutului glorios și a curajului poporului român. Acest loc este încărcat de semnificație și emoție, oferind o perspectivă inedită asupra orașului și a istoriei sale. Veniți să descoperiți acest monument impresionant și să vă bucurați de o experiență culturală și istorică memorabilă. Vă așteptăm cu drag să-l explorați și să vă bucurați de vizita la Arcul de Triumf.


Leave a Reply