Casa Memorială George Bacovia din București este un loc încărcat de semnificație culturală și literară, dedicat vieții și operei poetului George Bacovia. Iată o versiune revizuită a textului:

Casa Memorială George Bacovia din București este unul dintre acele locuri turistice cu o încărcătură culturală remarcabilă. În anul 1933, George Bacovia a făcut din casa soției sale, Agatha Bacovia, locuința sa în București.

Muzeul Memorial George Bacovia a fost înființat în anul 1958 în casa din București și a devenit accesibil publicului în 1966. Înființarea muzeului, la doar un an după dispariția poetului în 1957, a fost posibilă datorită eforturilor familiei, care a suportat integral contribuția financiară necesară.

Chiar și cu resurse limitate, familia poetului a reușit să păstreze cele mai importante opere în cadrul muzeului. În colecția muzeală se regăsesc și unele dintre cele mai frumoase sculpturi create de diverși artiști contemporani poetului.

Obiectivele principale de vizitat la Casa Memorială George Bacovia includ manuscrise literare, obiecte și documente care au aparținut poetului și soției sale, Agatha. Vizitatorii pot admira, de asemenea, diploma de bacalaureat a poetului de la liceul din Bacău, cărți din biblioteca personală, servicii de ceai și un vechi aparat de radio.

Program de vizitare:
Miercuri – Duminică, între 10:00 – 17:00; Luni, Marți – închis

Tarif vizitare:
Elevi, studenți, pensionari, militari. Pentru detalii suplimentare, accesați acest link.

În apropiere de Casa Memorială George Bacovia, puteți explora și alte obiective turistice, precum Orășelul Copiilor, Cimitirul Bellu și parcul Tineretului.

Contact:

Adresă:

 • Localitate: București
 • Strada: Bacovia George nr. 63, sector 4

Cum se ajunge:

 • Tramvaiul: 7, 12, 18, 39 (stația Muzeul Bacovia); 19, 50 (stația Șura Mare); 11, 17 (stația Opriș Ilie).
 • Autobuzul: 116, 141, 144, 232 (stația Opriș Ilie); 275, 323 (stația Muzeul Bacovia – Șos. Giurgiului)

Iată câteva detalii suplimentare despre Casa Memorială George Bacovia:

 1. Expoziție Permanentă:
 • Muzeul găzduiește o expoziție permanentă care prezintă viața și opera lui George Bacovia. Vizitatorii pot explora manuscrise, obiecte personale, documente istorice și artefacte care oferă o perspectivă detaliată asupra universului creativ al poetului.
 1. Evenimente Culturale:
 • Casa Memorială organizează diverse evenimente culturale, cum ar fi lecturi publice, expoziții temporare, lansări de carte și simpozioane. Aceste activități au menirea de a promova și conserva moștenirea literară a lui George Bacovia.
 1. Program Educațional:
 • Muzeul desfășoară programe educaționale destinate elevilor și studenților. Aceste programe includ ateliere, prelegeri și activități interactive menite să ofere înțelegere și apreciere pentru creația lui Bacovia.
 1. Magazin Muzeal:
 • În incinta muzeului există un magazin muzeal unde vizitatorii pot achiziționa suveniruri și reproduceri ale operelor lui George Bacovia, contribuind astfel la susținerea financiară a muzeului.
 1. Spațiu de Relaxare:
 • Casa Memorială dispune și de un spațiu de relaxare, unde vizitatorii se pot bucura de o pauză plăcută, savurând o ceașcă de ceai și discutând despre experiența lor în muzeu.
 1. Evenimente Speciale:
 • Cu ocazia unor evenimente speciale, cum ar fi aniversarea nașterii sau a decesului poetului, muzeul poate organiza ceremonii și manifestări culturale, atrăgând iubitorii de literatură și admiratorii operei lui George Bacovia.

Pentru informații actualizate despre evenimentele viitoare, programe educaționale sau orice alte modificări, vă recomandăm să verificați site-ul oficial al muzeului sau să contactați direct Casa Memorială George Bacovia.

Leave a Reply