Cimitirul Bellu din București este un loc încărcat de istorie și cultură, cunoscut pentru mormintele personalităților remarcabile ale României. Iată textul îmbunătățit:

Cimitirul Bellu reprezintă una dintre cele mai remarcabile necropole din București și din întreaga țară, clasându-se, poate, al doilea ca notorietate, după celebrul Cimitir Vesel de la Săpânța. Aleile sale împânzesc verdeața, purtând cu ele simboluri culturale și istorice ale neamului românesc. Aleea Scriitorilor este locul de veci al unor personalități literare de excepție, printre care și Mihai Eminescu, poetul național.

Bine de știut:
Cimitirul Bellu mai este cunoscut sub denumirea de Cimitirul Șerban Vodă.

Istoric Cimitirul Bellu:
Înființat în 1853, cimitirul a luat naștere în urma donației generoase a terenului de către Barbu Bellu. La 26 noiembrie 1852, încep lucrările de amenajare, având la bază planurile arhitectului Alexandru Orașcu. Cu inaugurarea în 1858, Cimitirul Bellu devine ultimul loc de odihnă pentru o serie de personalități marcante ale societății românești.

Obiective principale de vizitat la Cimitirul Bellu:
În interiorul Cimitirului Bellu se desfășoară o călătorie artistică prin sculpturi remarcabile semnate de artiști celebri. Printre aceștia se numără Karl, Carol și Ferderic Stork, Ion Mincu, Oscar Han, Milita Petrascu, Ion Georgescu, Dimitrie Paciurea, Emil von Becker, Corneliu Medrea, Ion Jalea, Raffaello Romanelli.

Program de vizitare Cimitirul Bellu:
Zilnic, între orele 8:00 și 20:00.
Tarif vizitare Cimitirul Bellu:
Intrarea este liberă.

Contact Cimitirul Bellu din București:

Adresa Cimitirul Bellu din București:

  • Localitate: București
  • Strada: Calea Șerban Vodă nr. 249
  • GPS: 44.403811111111°N 26.099686111111°E

Cum se ajunge la Cimitirul Bellu:
Cimitirul Bellu se întinde pe o suprafață destul de mare, fiind situat în apropierea Parcului Tineretului. Poți ajunge aici cu următoarele mijloace de transport:

  • Metrou: Stația Eroii Revoluției
  • Tramvai: 4, 11, 7, 19, 25
  • Autobuz: 202 sau 124, stația INML

Aceste detalii completează imaginea despre Cimitirul Bellu, evidențiind importanța sa culturală și istorică în peisajul Bucureștiului.

Leave a Reply