Delta din București a luat naștere în locul lacului Văcărești, transformându-se într-o rețea de ochiuri de apă, ghioluri și canale ce definesc o zonă umedă și lacustră. Această oază uimitoare impresionează prin vegetația sa luxuriantă și prin vastul ecosistem pe care îl găzduiește.

Inițial, lacul Văcărești a fost parte a unui ambițios proiect de infrastructură hidrologică, având ca scop crearea unui canal între București și Dunăre. Însă, în 1989, după înlăturarea regimului comunist, planurile urbane au fost abandonate. Chiar dacă la acea vreme lacul era într-un stadiu avansat de extindere, o defecțiune în construcție a condus la nefuncționalitatea infrastructurii, iar lacul a rămas secat, înconjurat de diguri înalte.

Începând cu anul 1989, natura și viața sălbatică au preluat controlul în zona Văcărești, transformând cele 183 de hectare de mlaștină în una dintre cele mai mari rezervații urbane din Europa. În prezent, Lacul Văcărești găzduiește cel mai complex ecosistem din România și a fost declarat zonă protejată de către Guvernul României. Este o oază naturală unică, unde biodiversitatea prosperă și unde vizitatorii pot descoperi frumusețea sălbatică a acestei zone deosebite.

Leave a Reply