Resedința lui Grigore Sutu, cunoscută sub numele de Palatul Sutu, a fost construită în București în anul 1833, sub îndrumarea arhitecților Johan Veit și Konrad Schwink. Stilul său neogotic, caracterizat de cele patru turnuri elegante dispuse pe laturile clădirii, conferă palatului o distincție aparte, plasându-l printre capodoperele de artă ale țării.
De-a lungul timpului, Palatul Sutu a devenit o atracție deosebită pentru sute de turiști dornici să exploreze frumusețile sale interioare. Policandrul de alamă realizat de mesterul austriac Eser, compus din 24 de sfesnice, și detaliile interioare unice semnate de sculptorul Karl Stork au contribuit la clasarea Palatului Sutu printre primele zece clădiri de acest gen din țară, cu adevărat demne de vizitat și admirat.
Splendid în interior, palatul surprinde privirile cu o scară grandioasă cu două rampe, o oglindă de Murano încastrată într-un cadru frumos, și cele trei arcade majestuoase de la intrare. Elemente remarcabile nu lipsesc nici în zona de intrare, unde se regăsește medalionul din lemn al Irinei Sutu, plasat deasupra unei oglinzi frumoase.
Palatul Sutu a fost în trecut învăluit în farmecul unei grădini frumoase, adesea comparată cu cea de la celebrul Versailles. Aici, vizitatorii puteau admira pelicani, fazani și pauni, completând astfel atmosfera plină de istorie și eleganță a acestui monument arhitectural remarcabil.