Palatul Telefoanelor din București reprezintă una dintre cele mai atrăgătoare destinații turistice ale Capitalei, impresionând prin înălțimea sa, în special în contextul vremii în care construcțiile înalte nu erau la fel de răspândite.

Cu o înălțime de 52,5 metri, Palatul Telefoanelor a fost construit în stilul specific al clădirilor înalte americane, planurile arhitectonice fiind elaborate de o firmă americană care a utilizat un schelet metalic pentru ridicarea sa. În prezent, clădirea găzduiește sediul Telekom România.

Istoricul Palatului Telefoanelor din București relatează că construcția a început în anul 1929 și s-a finalizat în 1934. De-a lungul timpului, clădirea a fost afectată de bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial, precum și de cutremurele din 1940 și 1977. Ca urmare, începând cu anul 1995, au fost inițiate lucrări de reconsolidare.

Principalele obiective de vizitat la Palatul Telefoanelor sunt, desigur, clădirea în sine.

Cu privire la programul de vizitare și tarife, informațiile nu sunt disponibile, dar puteți obține detalii suplimentare la fața locului sau contactând instituția.

În apropierea Palatului Telefoanelor, puteți explora și alte obiective turistice remarcabile, cum ar fi Teatrul Odeon, Casa Capșa, Biserica Crețulescu și Cercul Militar Național.

Pentru a ajunge la Palatul Telefoanelor, trebuie să vă îndreptați către centrul capitalei, pe Calea Victoriei, unde veți găsi această construcție impunătoare la numărul 37.

Leave a Reply