Pasajul Macca Villacrosse este situat în inima Bucureștiului și reprezintă un punct de trecere important între Calea Victoriei și strada Lipscani.

Scopul inițial al construcției pasajului a fost de a oferi un traseu mai rapid către Banca Națională, deoarece acest traseu era foarte aglomerat. Odată finalizat, în interiorul pasajului Macca Villacrosse au fost construite mai multe clădiri comerciale. De asemenea, acesta a găzduit prima bursă de valori din România.

Istoria Pasajului Macca Villacrosse are rădăcini în perioada lui Xavier Villacrosse, care s-a stabilit în aceste locuri în 1843 și s-a căsătorit cu o româncă care a moștenit de la tatăl său o parte din hanul Villacrosse. În timp, terenul din fața Hanului Villacrosse a fost vândut Societății Filarmonice, care intenționa să construiască Palatul Filarmonicii, dar proiectul nu a fost finalizat, în schimb, a fost construit un hotel pe acele terenuri.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Hanul Villacrosse a fost demolat și în locul lui au fost construite mai multe clădiri moderne, acoperite cu pasaje care imitau cele din marile orașe europene. Pasajul Macca Villacrosse a fost construit sub forma unui potcoavă și acoperit cu o sticlă rezistentă la intemperii. Proiectul a fost realizat de către arhitectul Felix Xenopol, iar construcția pasajului a fost finalizată în 1891.

În prezent, Pasajul Macca Villacrosse a fost retrocedat vechilor proprietari, iar în interiorul său au fost deschise mai multe restaurante renumite din București, contribuind la revigorarea Centrului Vechi al orașului.

Program de vizitare Pasajul Macca Villacrosse: 10:00 – 03:00 (dimineața)

Tarif vizitare Pasajul Macca Villacrosse: 0

În apropierea Pasajului Macca Villacrosse, aveți oportunitatea de a vizita și următoarele obiective turistice notabile:

  • Banca Națională a României
  • Palatul CEC
  • Muzeul Băncii Naționale
  • Muzeul Național de Istorie a României
  • Teatrul de Comedie

Pentru a ajunge la Pasajul Macca Villacrosse din București, puteți folosi următoarele referințe: Adresă Pasajul Macca Villacrosse din București: Strada care face legătura între Calea Victoriei și strada Lipscani.

Cum se ajunge la Pasajul Macca Villacrosse: Pasajul Macca Villacrosse leagă Calea Victoriei de strada Lipscani și este accesibil atât de pe Calea Victoriei, cât și dinspre strada Eugen Carada.

Leave a Reply