Teatrul Odeon se remarcă printre cele mai impresionante clădiri din București, adăpostind în structura sa un număr considerabil de artiști, inclusiv 42 de actori, 2 regizori și 2 scenografi.

Cu o capacitate notabilă, sala Teatrului Odeon poate găzdui un număr impresionant de spectatori, oferind 300 de locuri disponibile pentru fiecare reprezentație teatrală. De-a lungul anilor, acest teatru a fost distins cu numeroase premii și decorații, participând la renumite festivaluri internaționale de teatru. Printre spectacolele remarcabile se numără „Richard III” de Shakespeare (Marea Britanie), „Bărbierul din Sevilla” (Slovacia), „La Țigănci” (Germania), „Teatru seminar după Petre Țuțea” (Cairo), „Frații” (Berlin), „Cumetrele” (Canada), „De ce fierbe copilul în mămăligă” (Tunisia/Germania), „Portretul lui Dorian Gray” (Belgia) și „Un tango mas” (Ierusalim). Astfel, Teatrul Odeon s-a bucurat de o reputație de prestigiu atât în țară, cât și în afara granițelor.

Atractivitatea teatrului provine și din distribuția sa de actori consacrați, care aduc viață diferitelor roluri pe scena sa de origine italică.

Punctul de atracție notabil este Sala Majestic, una dintre cele mai elegante săli de teatru din București, cu un tavan glisant unic în Europa.

Înființat imediat după cel de-al Doilea Război Mondial în 1946, Teatrul Odeon a fost inițial cunoscut sub numele de Teatrul Muncitoresc CFR Giulești în perioada regimului comunist. În anul 1990, teatrul și-a schimbat denumirea în Teatrul Odeon.

Principalele obiective de vizitat la Teatrul Odeon includ spectacolele din Sala Majestic și Sala Studio. Programul de vizitare a Casei de bilete este de luni până duminică, între orele 11:30 și 19:00, cu o pauză între 14:30 și 15:00. Tarifele pentru biletele de spectacole sunt de 21,20 lei și 12,72 lei.

În apropiere de Teatrul Odeon, puteți explora și alte obiective turistice precum Bustul lui Mustafa Kemal Atatürk, Galeria de Artă Elite, Muzeul Național de Istorie, Banca Națională a României, Teatrul de Comedie și Teatrul Foarte Mic.

Pentru informații suplimentare sau achiziționarea biletelor, puteți contacta Teatrul Odeon la numărul de telefon 021 314 7234 sau prin e-mail la bileteonline@teatrul-odeon.ro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul web www.teatrul-odeon.ro/acasa.html.

Leave a Reply